αρνάκι φρικασέ

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό αρνί ψητό
* 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
* 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* 3 μαρουλάκια τρυφερά
* λίγο άνηθο
* 1 αυγό
* χυμό 2 μέτρων λεμονιών
* ελάχιστο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει. Αν θέλετε, νεροβράστε πρώτα, για λίγο, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε στη συνέχεια, για να γίνει το φαγητό πιο ελαφρύ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπολείμματα του κρέατος και τα γυρνάτε με τα κρεμμυδάκια. Έχουν προηγουμένως πλύνει τα μαρούλια και τα έχουμε κόψει σε πάχος δυο δακτύλων. Τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα γυρίζουμε με το αρνί και κρεμμύδια. Προσέξτε πολύ το αλάτι και το πιπέρι δεδομένου ότι το αρνί είναι ήδη αρκετά αλατισμένο και πιπερωμένο. Ρίξτε τον άνηθο και λίγο νεράκι (θυμηθείτε ότι τα μαρούλια βγάζουν κι εκείνα νερό) και αφήστε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια. Χτυπήστε το αυγό να αφρατέψει, ρίξτε αργά-αργά το λεμόνι και προσθέστε λίγες κουταλιές από ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχώς. Περιχύστε με το ζεστό πλέον αυγολέμονο το φαγητό και αφήστε το να πάρει μια βράσει μόνο. Απολαύστε το πολύ ζεστό.

Παραλλαγή: Αν προτιμάτε, αντικαταστήστε τα μαρούλια με αγκινάρες και μαγειρέψτε με το ίδιο ακριβώς τρόπο.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino