Μοσχαράκι κοκκινιστό

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
*  1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
* λίγο λάδι
* 1 ποτηράκι κρασί
* σάλτσα ντομάτας (1 κουτί)
* 1 κρεμμύδι
* 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
* 1 κομμάτι κανέλας
* 3-4 γαρύφαλλα
* αλάτι, πιπέρι
* 1 δάφνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο. Μετά προσθέτουμε το μοσχαράκι και το γυρίζουμε να πάρει χρώμα από παντού. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το μοσχάρι, ρίχνουμε τα καρότα, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα αρώματα και μπαχαρικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 1 ½ - 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σάλτσα του (εάν έχουμε χύτρα ταχύτητος ακόμα καλύτερα).


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino