Μελιτζάνες με παρμεζάνα

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 3 μεγάλες μελιτζάνες
* 3 φλιτζ. σπορέλαιο
* 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
* 2 κουταλιές αλάτι
* 4 αυγά χτυπημένα με λίγο αλάτι
* 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 400 γρ. μοτσαρέλα
* 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
* όση παρμεζάνα θέλουμε, τριμμένη (συνήθως 3 φλιτζ.)

για τη σάλτσα ντομάτα
* μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κιλό ντομάτες, φρέσκιες ή κονσέρβα, κομμένες σε μικρά κομματάκια
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* λίγο βασιλικό
* αλάτι, πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σωτάρουμε το σκόρδο με το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να χρυσίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Μετά το βασιλικό. Αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μελιτζάνες. Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αλατίζουμε. Τις αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο. Μέχρι να κάψει, βουτάμε τις αλευρωμένες μελιτζάνες στο αυγό και όταν το λάδι κάψει, τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε μία στρώση σάλτσα ντομάτας, μία στρώση μελιτζάνες και μία στρώση τυριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να βάλουμε όλα τα υλικά. Στο πάνω μέρος βάζουμε σάλτσα και τα τριμμένα τυριά. Σκορπίζουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά.



Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino