Ομελέτα με λαχανικά και μπέικον

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 10 αυγά μέτρια
* 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
*  1 κούπα βρασμένο αρακά
* 200 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
* 1/3 κούπας ελαιόλαδο (και επιπλέον για τις πατάτες)
* αλάτι, πιπέρι

 
EKΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες, σε μέτρια φωτιά, να μαγειρευτούν, αλλά να μην γίνουν τραγανές απέξω. Τις βγάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Σε μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να "τραβήξουν" για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (μπέικον, αρακά). Σε τηγάνι (όχι πολύ μεγάλο, γύρω στα 24, 26 εκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν η ομελέτα ροδίσει από τη μια, τη γυρίζουμε από την άλλη με τη βοήθεια ενός πιάτου. Όταν η ομελέτα ροδίσει και από την άλλη, την βγάζουμε σε πιατέλα και τη σερβίρουμε ζεστή.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino