Μελιτζάνες με ρεβίθια (Αραβικά Εμιράτα)

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
* 5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
* 1 φλιτζάνι ρεβίθια ελαφρώς βρασμένα(να κρατάνε)
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 3 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
* 1 φλιτζάνι νερό
* αλάτι, πιπέρι


EKΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε παχιές στρογγυλές φέτες και τις ξεπικρίζουμε μέσα σε αλατόνερο για 3-4 ώρες, αλλάζοντας μια-δυο με νερό. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ, ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τα ρεβίθια ανακατεμένα με την ντομάτα και το νερό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. (Το μείγμα των ρεβιθιών πρέπει να αρχίσει να βράζει.) Έπειτα από 30’-40’ αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη περίπου 15’ στους 1800 ώσπου να πήξει η σάλτσα. Καλό είναι το φαγητό αυτό να το έχουμε ετοιμάσει 5-6 ώρες προτού το σερβίρουμε


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino