παστίτσιο

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ
* αλάτι
* 2 κουτ. βούτυρο
* 1 μικρό καρότο(α)
* 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
* 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
* 1 1/2 παλέτο μακαρόνια πέννες
* κ.γ. μπαχάρι
* 400 γρ. ντομάτες
* 1κ.γ. πιπέρι
* 2 σκελίδες σκόρδο

για τη μπεσαμέλ
* 2 ποτήρια γάλα φρέσκο
* 2 αβγά
* 6 κουταλιές βούτυρο
* 6 κουταλιές αλεύρι
* 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
* αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε  μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το μπαχάρι, το καρότο, αλατοπίπερο και τον κιμά. Ανακατεύετε καλά για 4-5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις ντοματούλες. Σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά να φύγουν τα υγρά. Στο μεταξύ, βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, και τα σουρώνετε. Αδειάζετε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνετε επάνω τον κιμά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Για να φτιάξουμε μπεσαμέλ βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα 6 κουταλιές αλεύρι και 6 κουταλιές βούτυρο και ανακατευουμε για 2 λεπτά να κάψει.  Ρίχνουμε 2 ποτήρια γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να "δέσει". Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά (χτυπημένα), ανακατευουμε να ομογενοποιηθεί, και στη συνέχεια ρίχνουμε  τη μισή κεφαλογραβιέρα, αλάτι και το μοσχοκάρυδο.  Περιχύνετε με την μπεσαμέλ το παστίτσιο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 45-50 λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια. Κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια, αφου το αφήσετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Καή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino