μακαρόνια μπολονέζ

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

YΛΙΚΑ
* ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
* 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
* 1 καρότο
* 1 κλωναράκι σέλερι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (προαιρετικά και 1 Κ. σ. ζάχαρη)
* ½ φλ. γάλα
* ½ φλ. λευκό κρασί
* 1 κοφτή Κ. σ. θυμάρι
* 1 κοφτή Κ. σ. βασιλικό
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* ¼ φλιτζ. Ελαιόλαδο
* παρμεζάνα
* 500 γρ. ζυμαρικά βρασμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνουμε το γάλα. Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί. Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino