Ρύζι με κάρι, πιπεριές και γαρίδες

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ 
    * 2 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι βρασμένο
    * 4 κ.σ. σουσαμέλαιο
    * 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    * 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
    * 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
    * 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
    * 3 αυγά
    * 1 κ.σ. κάρι
    * 2 φλ. τσαγιού μικρές γαρίδες καθαρισμένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το σουσαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ. Σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3΄, μέχρι αυτές να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε τα αυγά. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους, ενώνοντας έτσι τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το κάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino