Σφακιανό κουνέλι τσιγαριαστό με κόκκινο κρασί αλά Pandespani

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

YΛΙΚΑ
* 4 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1 μικρό κουνέλι, κομμένο στα 6
* 500 ml κόκκινο κρασί
* 2 φύλλα δάφνη
* 1 ξυλάκι κανέλα
* 5-6 γαρίφαλα ολόκληρα
* 7-8 πιπέρια ολόκληρα
* 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ή φρέσκια
* αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε το κουνέλι: Το βάζουμε σε μπολ -αν ειναι δυνατόν να το χωράει χωρίς να περισσεύουν μεγάλα κενά- και προσθέτουμε το κρασί, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τα πιπέρια και τα γαρίφαλα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί ένα βράδυ (12 ώρες). Το γυρίζουμε μέσα στην μαρινάδα 1 φορά.
Το βγάζουμε, το σκουπίζουμε καλά, κρατάμε τα καρυκεύματα και από την μαρινάδα 350 ml.
Μαγειρεύουμε το κρέας: Σε κατσαρόλα (ιδανικά χαμηλή και κάπως φαρδιά, πάλι να χωράει τα κομμάτια σε μια στρώση) ζεσταίνουμε καλά το λάδι (μέτρια προς δυνατή φωτιά) και σοτάρουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος καλά μαζί με τα μπαχαρικά για 5-8 λεπτά, να ροδίσουν. Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε την ρίγανη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι το κρέας να είναι εξαιρετικά μαλακό. Βγάζουμε το έτοιμο κουνέλι από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να διατηρείται ζεστό.
Σημείωση: Στην ηλεκτρική κουζίνα, μεταφέρουμε το σκεύος σε μικρότερο μάτι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο ελάχιστο. Αν έχουμε γκάζια, μεταφέρουμε το σκεύος στο μικρότερο μάτι και ρυθμίζουμε το στο min. ή το βάζουμε στο κανονικό μάτι την ειδική σίτα που κόβει ακόμη περισσότερο την ελάχιστη θερμοκρασία.
Κάνουμε την σάλτσα: Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την μαρινάδα που κρατήσαμε, ξύνουμε τον πάτο της και ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια. Βράζουμε για 12-15 λεπτά τη σάλτσα μέχρι που να είναι λίγο πιο δεμένη και πηχτή. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι πιπέρι.
Σερβίρισμα: Σε πιατέλα ή σε (ζεστά) πιάτα βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Το συνοδεύουμε με κόκκινες μικρές πατάτες.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino