Αρνάκι με κάρυ και αμύγδαλα

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό αρνάκι από μπούτι κομμένο σε μπουκιές
* 4 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 1 κ.γλ. σκόνη κάρυ
* 1 κ.γλ. σκόνη κύμινο
* 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ
* 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
* 500 γραμμ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι, στο ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές για λίγα λεπτά. Τα τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε μικρό ταψί. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ολόκληρο το σκόρδο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, ίσα να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με το κάρυ και το κύμινο και τέλος ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν 5΄ και περιχύνουμε τη σάλτσα κρεμμυδιών στο αρνί. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα και 15΄. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25΄, μέχρι να πιει το κρέας τα υγρά του.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino