Kasseler με πατατοκροκέτες

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 500 γρμ Kasseler
* 1 κρεμμύδι
* 1 καρότο
* 1 φυλλο δαφνης
* 1 κλαράκι δεντρολίβανο
* 1 δοντάκι σκορδο
* 400 μλ ζωμό κρέατος
* Λευκό κρασί
* Πιπέρι και μπαχαρικά που μας αρέσουν .(οχι αλάτι!)

Πατατοκροκέτες :
* 4-5 μεγάλες πατάτες βρασμένες
* 1/2 κουπα γάλα περίππου
* 1 κουταλίτσα βούτυρο
* Μαιντανό ψιλοκομένο
* 1 φλιτζάνι τυριά τριμμένα
* 1 αυγό
* Αλάτι , πιπέρι και λιγο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρότα και το κρεμμύδι , τα στρώνουμε σε ενα ταψί με ελάχιστο λαδάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το κρέας , εκτος τον ζωμό και του κρασί . Ψήνουμε για 5-10 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία και μετα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία (170 ) και προσθέτουμε το ζωμό τμηματικά . Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί όσο χρειαστεί , ελέγχοντας συχνά αν χρειάζεται ζωμό ή νεράκι . Μολις δούμε οτι είναι σχεδόν ετοιμο και αφου εχει "πιει" τα πολλά υγρά σβήνουμε με όσο κρασάκι θέλουμε . (Εγω προτιμησα λευκό κρασί να μην χαθεί η γευση του καπνιστού. ) Αφαιρούμε το κρέας μας και το τοποθετούμε σε σχάρα πάνω απο το ταψάκι . Το ψήνουμε για λίγο να ροδίσει πολύ ελαφρα (προσοχή μην σκληρύνει) και παράλληλα αφήνουμε τα υπολοιπα υλικά να "δεσουν". Στραγγίζουμε και πατάμε στο σουρωτηρι τα υλικά απο το ταψί μας και παιρνουμε μόνο το ζουμάκι . Τα βάζουμε σε κατσαρολίτσα , προσθέτουμε λιγο ακομα κρασάκι , λιγο βούτυρο και δένουμε την σάλτσα μας . Ισως χρειαστεί και λιγο κορν φλαουρ.
Για τις πατατοκροκέτες , βραζουμε τις πατατούλες , τις λιώνουμε ,προσθέτουμε τα υπολοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά . Αφηνουμε το μείγμα μας για λιγο στο ψυγείο να δέσει, πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα (ειναι η κλασσική μορφή της Βέλγικης πατατοκροκέτας , αν θελετε μπορειτε να τις κάνετε και στρόγγυλες) και μετα πανάρουμε με αυγό - γαλέτα και τηγανίζουμε με μπόλικο λάδι .
Στο σερβίρισμα εγώ πρόσθεσα μαρμελάδα μύρτιλλα την οποια εβρασα λιγο και έσβησα με κονιάκ . Η μπανάνα τυλίχτηκε σε μπέικον καπνιστό και ψηθηκε για λιγα λεπτά στο γκριλ.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino