Σπαγγέτι µε αχιβαδες

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ
* 500 γραμμ. σπαγγέτι
* 800 γραμμ. αχιβαδες
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
* 2 κ.σ. φρυγανιά
* 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* πιπέρι
* αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τις αχιβάδες σε μπόλικο νερό. Τις αφήνουμε για 1 ώρα σε μπολ καλυμμένες με νερό να αποβάλουν την άμμο. Τις ξεπλένουμε ξανά. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά για 1΄, να ξανθύνουν. Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις αχιβαδες με ελάχιστο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε πότε πότε για να ανοίξουν οι αχιβάδες (4΄-5΄). Όσες αχιβάδες δεν ανοίξουν, τις αφαιρούμε. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε για 2΄ μέχρι το νερό των ζυμαρικών και το ζουμί από τα αχιβαδάκια να γίνουν παχιά σάλτσα. Μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino