Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* 250 γρ μανιτάρια της αρεσκείας μας σε κυβάκια
* 250 γρ τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
* 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
* ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1-2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
* 1-2 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
* 3-4 ποτήρια ζεστό νερό
* 3-4 κ.σ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
* ελαιόλαδο,
* αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το λάδι που θα βάλουμε το προσθέτουμε σταδιακά κι όχι όλο μαζί, κρατάμε πάντοτε το περισσότερο για το τέλος. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κυβάκια εκτος από 3-4 μανιτάρια που τα κόβουμε σε φέτες. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι (πράσινο και λευκό μέρος) σε ροδέλες και το αχνίζουμε λιγάκι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και τα μανιτάρια να σοταριστούν λιγάκι. Ρίχνουμε ζεστό νερό και σιγοβράζουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία της εστίας για 15 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο, το μισό άνηθο και μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο ακόμη και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να ησυχάσει για λίγο ακόμη δίχως φωτιά. Σερβίρουμε αφού προσθέσουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Το λεμόνι απαραίτητο σε όσους το αγαπούν ή το λευκό ξίδι.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino