Ταραμοσαλάτα

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 4 φέτες ψωμί (ψίχα)
* 90 γρ. ταραμοπολτό (είτε άσπρο είτε ροζ)
* 3/4 χυμό από 1 λεμόνι
* 1 φλυτσάνι του τσαγιού λάδι (μπορεί και λίγο παραπάνω)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στύβουμε πάρα πολύ καλά. Ανακατεύουμε το ψωμί με τον ταραμοπολτό και το χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Εναλλάξ ρίχνουμε αργά αργά το λάδι με το λεμόνι, χωρίς όμως να σταματήσουμε το χτύπημα διότι κόβει ο ταραμάς. Ενδιάμεσα δοκιμάζουμε για να μην μας γίνει πολύ ξινός.

Tips: το λάδι και το λεμόνι το ρίχνουμε με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται σαν τρίχα.


Καλή επιτυχία!

(ευχαριστούμε θερμά την Λίνα για την παραχώρηση της συνταγής) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino