* 500 γραμμ. φιλέτο σολομού
* 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
* 2 κ.σ. ανθός αλατιού (αφρίνα)
* 1½ κ.σ. ζάχαρη
* 1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
* 400 γραμμ. αρακά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σολομό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτουμε με τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζουμε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζουμε το σολομό. Ξανασκεπάζουμε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζουμε το μαρινάρισμα. Στεγνώνουμε το σολομό που πλέον έχει αλλάξει χρώμα και τον αφήνουμε για 30΄ στην κατάψυξη. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπωλ και τις καλύπτουμε με λάδι. Βράζουμε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει και σερβίρουμε με λίγο λαδάκι και το σολωμό.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου