* 1 κιλό ρεβύθια
* 1 ½ κανάτα νερό
* 2 κουτ. σούπας ταχίνι
* 6 κουτ. σούπας λεμόνι
* ½ κουτ. σούπας αλάτι
* 2 σκελίδες σκόρδο
* ½ κουτ. γλυκού σόδα
* λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβύθια για περίπου 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά, προσθέτοντας στο νερό σόδα και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μίξερ αλέθουμε τα ρεβύθια μαζί με το σκόρδο, το λεμόνι και την ταχίνι, ώσπου το μείγμα να πάρει μορφή πολτού. Σερβίρουμε το Humus με φρέσκο ελαιόλαδο και λίγη πάπρικα. Στολίζουμε το πιάτο με μια φέτα λεμόνι.
Καλή όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου