χορτόσουπα

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
*1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
*1 ρέβα μεγάλη, βιολογικής καλλιέργειας, καθαρισμένη και κομμένη *σε κύβους
*2 πατάτες, βιολογικές, καθαρι-σμένες, κομμένες σε κύβους
*150 γρ. λάπαθα ή σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
*150 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
*2 λίτρα ζωμός λαχανικών
*1 φλιτζ. τσαγιού κρασί (κατά προτίμηση αφρώδες ή γλυκό ροζέ)
*1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας *σχοινόπρασο ξερό
*3 κουτ. σούπας γάλα ή γιαούρτι
*ελαιόλαδο και χυμός λεμόνι κατά βούληση, για το γαρνίρισμα
*αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το μαρούλι, τα λάπαθα και το σπανάκι με μπόλικο νερό και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό και το κρασί με αλάτι και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τα χορταρικά, τις πατάτες και τη ρέβα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ. Αδειάζουμε σε σουπιέρα. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino