μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010


ΥΛΙΚΑ
* 3-4 χοιρινές μπριζόλες
* 4 πατάτες μεγάλες
* ελαιόλαδο
* το χυμό απο ένα λεμόνι
* 1 κουταλάκι κύμινο
* αλάτι, πιπέρι
* ρίγανη
* 1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες τις βαζουμε να σταθούν στο ψυγείο όλο το βράδυ, ή αν δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, τις αφήνουμε 3-4 ώρες. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες τις βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί -ή σε γάστρα αν προτιμούμε- βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις απλώνουμε ανάμεσα στις πατάτες. Ρίχνουμε περίπου μισό ποτήρι ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι, ένα ποτήρι νερό και κάνουμε ένα μείγμα από πιπέρι, αλάτι και κύμινο και ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και τις μπριζόλες μας. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 250 C για μισή ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 200 C και ψήνουμε ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να κοκκινήσουν. Αν έχουμε προτιμήσει τον τρόπο ψησίματος σε γάστρα τότε αφήνουμε 1 ώρα στους 200 C με κλειστό το καπάκι κι αργότερα το βγάζουμε και ψήνουμε ώσπου να δούμε να κοκκινήσουν.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino