Chilli con carne

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΥΛΙΚΑ
* ½ κιλό κιμά χοντροκομμένο
* 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 1 ντομάτα σε κυβάκια
* 2-3 κομμάτια ντομάτα λιαστή
* λίγη Tequila Blanco
* 2 κουτ. σούπας κόκκινα φασόλια
* αλάτι, πιπέρι
* σπορέλαιο
* μείγμα μπαχαρικών από: fahitas, tacos, κάρυ, μουστάρδα, κύμινο
* 1-2 κουτ. σούπας πάστα chilli
* 1 κουτ. σούπας soy sauce


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε πρώτα τον κιμά. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φασόλια και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά για να τσιγαριστούν όλα μαζί και συνεχίζουμε με την sauce, την λιαστή ντομάτα και το μείγμα μπαχαρικών. Έπειτα, προς το τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, για να μην λιώσει, και αμέσως μετά το chilli. Σβήνουμε το φαγητό με την tequila και φλαμπάρουμε, βάζουμε φωτιά! Ανακατεύουμε, σβήνει η φωτιά, αφήνουμε να δέσει 2-3 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο! Μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό με: πατάτα ψητή με sour sauce, ρύζι και σαλάτα διαφόρων λαχανικών. Μια ομορφιά!


Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino