ρεβιθια

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό ρεβίθια
* 1 κούπα περίπου λάδι
* 2 κρεμμύδια Αλάτι Πιπέρι
* 1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού Λεμόνι (προεραιτικό)


Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό όπου έχουμε διαλύσει την σόδα.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά. Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τον αφρό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το λάδι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μία ώρα περίπου. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά περίπου. Δοκιμάστε τα με μπόλικο λεμόνι.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino