* 1 κούπα λάδι
* 2 κιλά σε μερίδες αρνάκι
* 1 κιλό κρεμμυδάκια
* 1/2 κιλό μαρούλι
* 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
* 2 αυγά
* 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
EKΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα νερό.Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και τη σαλάτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το μαρούλι, το άνηθο και το μαϊντανό στην κατσαρόλα με το κρέας και τα αφήνουμε να βράσουν, χωρίς να λιώσουν.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού, σ' ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα σ' αυτά λίγο από το ζουμί του φαγητού και τα αδειάζουμε επάνω στο φαγητό και ανακατεύουμε, ώστε το αυγολέμονο να πάει παντού, χωρίς να χαλάσει η εμφάνιση του. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου