γιουβαρλάκια με πατάτες και καρότα

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό κιμά
* 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
* 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα
* 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 4 κουταλιές σέλινο ή σέλερι ψιλοκομμένο
* 3 πατάτες μέτριες
* 2 καρότα
* 2 κουταλιές λάδι
* αλάτι
* πιπέρι
* λίγο αλεύρι
* 5 κούπες νερό
* 1/4 κούπας βούτυρο ή λάδι
* 2 αυγά
* 1/4 κούπας χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πατάτες το σέλινο και τα καρότα και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό με λίγο βούτυρο να βράσουν με κλειστό καπάκι για περίπου μισή ώρα. εν τω μεταξύ σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μίγμα μερικά λεπτά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνουμε, τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις πατάτες και τα καρότα που ήδη έχουν μισοβράσει τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν, άλλα 30' περίπου. Στο μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τ' αυγά σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε την από τη φωτιά. Την σερβίουμε ζεστή.


Καλή επιτυχία!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Very good post! We are linking to this particularly great content on our website.
Keep up the great writing.
Also visit my web-site - stickers

Δημοσίευση σχολίου

μυρίζει μανούλα... Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino